BENEFICIS DE LA CREMA DE PEUS

La crema de peus amb oli d’oliva de Nina Priorat incorpora en la seva formulació extractes de diversos productes naturals que ajuden a la cura de la pell dels peus gràcies a les seves propietats. Concretament, aquesta crema incorpora lípids de tres fonts diferents – de l’oli d’oliva, de l’oli d’ametlla i de la mantega de karité – que actuen sinèrgicament alhora que es complementen.

Específicament, l’oli d’oliva està format de triglicèrids compostos per àcids grassos essencials que ajuden a una millor hidratació, però també conté compostos volàtils com el tocoferol – vitamina E – i compostos fenòlics que actuen com a antioxidants, prevenint l’envelliment de la pell a la vegada que protegeixen de l’acció dels rajos UV.

L’oli d’ametlla també està format per triglicèrids que contenen àcids grassos essencials, pel que també té propietats hidratants, però a part conté altres compostos com fitoesterols, vitamina B o tocoferol que actuen com antioxidants i com agents reestructuradors de la pell, ajudant a la cicatrització.

Per la seva banda, la mantega de karité – també composta de triglicèrids – actua en sinèrgia amb l’oli d’oliva i d’ametlla permetent una major hidratació, ajudant a una millor cicatrització i contribuint en la protecció contra els rajos UV i l’envelliment.

Però, a banda dels compostos lipídics, la crema de peus també incorpora en la seva formulació altres compostos amb l’objectiu d’aconseguir la millor cura pels peus.

L’àcid hialurònic és un mucopolisacàrid que es troba a la pell de forma natural. La seva presència en la crema contribueix a una millor hidratació, però també proporciona un augment de l’elasticitat i flexibilitat ja que se situa omplint els espais buits que queden entre les estructures pròpies de la dermis.

Un altre compost que conté la crema és extracte d’Aloe vera, compost per diversos principis actius com proteïnes, minerals, carbohidrats i vitamines. Aquest extracte, a part de contribuir en la hidratació, estimula la síntesi de fibres de col·lagen i elastina que permeten una millor cicatrització de la pell i en prevenen l’envelliment.

D’altra banda, la crema també conté extracte de menta, format bàsicament per mentol. La presència d’aquesta molècula permet una major penetració dels altres components a la dermis. A més, el mentol actua com un vasodilatador permetent una major circulació de la sang en la zona aplicada, però també és analgèsic ja que estimula els receptors del fred.

Finalment, la càmfora complementa i potencia les propietats analgèsiques i vasodilatadores del mentol, a part d’estimular tant els receptors de calor i de fred.

Així doncs, amb la crema de peus amb oli d’oliva de Nina Priorat s’aconsegueix una hidratació profunda dels peus complementada amb una protecció de la pell i una millora en la cicatrització. A més, la seva aplicació també contribueix a una millora de la circulació sanguínia i l’alleujament del dolor, sent un producte molt útil pels dies calorosos d’estiu.

Berta Fernández Abelló
Graduada en Bioquímica per la Universitat Autònoma de Barcelona


Bibliografia

Ana Henriques Mota, Catarina Oliveira Silva, Marisa Nicolai, André Baby, Lídia Palma, Patrícia Rijo, Lia Ascensão & Catarina Pinto Reis ‘’Design and evaluation of novel topical formulation with olive oil as natural functional active’’ Pharmaceutical Development and Technology  DOI: 10.1080/10837450.2017.1340951

Zeeshan Ahmad. ‘’The uses and properties of almond oil’’ Complementary Therapies in Clinical Practice, Volume 16, Issue 1, February 2010, Pages 10-12

Craighead, Daniel H. et al. “Mechanisms and Time Course of Menthol-Induced Cutaneous Vasodilation.” Microvascular research 110 (2017): 43–47. PMC. Web. 28 June 2017.

Natalia M Salwowska, MD, Katarzyna A Bebenek, MD, Dominika A Zazdło, MD, & Dominika L Wcisło-Dziadecka, MD. ‘’Physiochemical properties and application of hyaluronic acid: a systematic review’’ Journal of Cosmetic Dermatology, 15, 520-526

Palanivel Ganesan, Dong-Kug Choi ‘’Current application of phytocompound-based nanocosmeceuticals for beauty and skin therapy’’ International Journal of Nanomedicine.

Tomohiko Kotaka, Shoji Kimura, Makoto Kashiwayanagi and Jun Iwamoto ‘’Camphor Induces Cold and Warm Sensations with Increases in Skin and Muscle Blood Flow in Human’’ Biol. Pharm. Bull. 37(12) 1913–1918 (2014)

Herro E, Jacob SE ‘’Mentha piperita (peppermint)’’. Dermatitis. 2010 Nov-Dec;21(6):327-9.

 

Comments are closed

Share This